Pyetjet e bëra më shpesh

Shihni pyetjet tona më të zakonshme në lidhje me regjistrimin e anijeve në Qipro.

Tabs

Të gjitha kombësitë mund të aplikojnë për regjistrimin e flamurit të Qipros.

 • Kopje e pasaportës/identifikimit
 • Kopje e faturimit të shitjes
 • Certifikata e tonazhit
 • Kopje e certifikatës së Ndërtuesit
 • Dëshmia e pagesës së sigurimit
 • Kopje e vërtetimit të TVSH-së
 • Licenca e operatorit radiofonik
 • Certifikata e pajisjeve të sigurisë, për anijet tregtare

Ju mund të merrni regjistrimin e përkohshëm brenda një jave.

Kjo është e saktë. Ju do të merrni një Certifikatë të Regjistrit

Regjistrimi në Qipro është i vlefshëm për 1 vit.

Dokumentet pranohen në gjuhët greke, turke ose angleze. Nëse ndonjë dokument nuk është në anglisht, ato do të duhet të përkthehen nga një përkthyes i kualifikuar dhe të noterizohen. (Ne do të trajtojmë përkthimin zyrtar.)

Po, do t'ju duhet të paraqisni dëshmi të aftësisë detare për të regjistruar një varkë në Qipro. Kjo zakonisht kërkon që varka të inspektohet për t'u siguruar që ajo përputhet me kërkesa të ndryshme teknike dhe të sigurisë.

Ju lutemi, na jepni dokumentet e mëposhtme për të aplikuar për licencën tuaj të MMSI:

 • Kopje e faturimit të shitjes
 • Kopja e certifikatës së regjistrimit
 • Dëshmi e aftësisë detare
 • Kopje e pasaportës/identifikimit

Po. Ne mund t'ju ndihmojmë me modifikimin e pronarit të flamurit të Qipros. Ju lutemi na jepni dokumentet e mëposhtme:

 • Kopje e pasaportës/identifikimit
 • Kopje e faturimit të shitjes
 • Dëshmia e pagesës së sigurimit
 • Dëshmi e aftësisë detare

Ne mund t'ju ndihmojmë me anulimin e flamurit të Gjibraltarit, na jepni dokumentet e mëposhtme:

 • Kopje e faturimit të shitjes
 • Dorëzoni regjistrimin origjinal dhe dërgojeni në zyrën tonë

Anijet rekreative nuk kërkojnë licencë për të lundruar, megjithatë anijet e regjistruara komerciale, të tilla si anije mallrash, cisterna dhe anije pasagjerësh, ekuipazhi kërkohet të ketë licenca dhe certifikata të caktuara, në varësi të pozicionit dhe përgjegjësive të tyre. Për shembull, kapiteni i një anijeje tregtare zakonisht do të duhet të ketë një licencë masteri dhe anëtarët e tjerë të ekuipazhit mund të kenë nevojë të kenë certifikata specifike në fusha të tilla si lundrimi, shuarja e zjarrit ose ndihma e parë.

Po, ju mund ta regjistroni varkën për përdorim komercial ose bareboat.

Qëndro i lidhur